Бои кои носат среќа, мир и благосостојба: Мора да ги имате во својот дом

ИЗВОРСкопје24
|

Според техниката на фенг шуи за украсување на домот, овие бои се неопходни во вашиот дом…

Боите се многу важен елемент во украсувањето на домот, но не станува збор само за естетиката, туку и за нивното влијание врз вашето расположение, емоции и благосостојба.

Одредени бои, се верува, носат позитивна енергија во вашиот дом, имаат позитивен ефект врз вашето расположение, виталност, нивото на енергија, но и вашите финансии.

Жолта боја

Со внесување жолта боја во домот – внесувате топлина и спокојство во просторот, а според експертите за фенг шуи, таа ги стимулира менталните процеси и ја зајакнува интуицијата. Сепак, бидете внимателни со жолтата боја, бидејќи премногу од оваа боја може да ги умори очите и да создаде чувство на недостаток на енергија. При изборот на парчиња мебел или украс со жолта боја, идеално место за нив е централниот дел на просторијата, тврдат експертите.

Зелена боја

Зелената е резервирана за успех, просперитет, раст и позитивни промени. Во овој поглед, се препорачува да имате слики од пејзажи во станот, sидовите или мебелот во работниот простор да бидат зелени, бидејќи тоа носи успех и пари, а пожелно е и во кујната, бидејќи тоа е бојата на здравјето.

Сина боја

Сината е бојата на „новиот почеток“. Таа симболизира добра комуникација со луѓето, ја зајакнува самодовербата, има позитивен ефект врз регулирањето на апетитот, опушта и смирува. Како и кај жолтото, ја има премногу во просторот.