Вработувања во комисијата за хартии од вредност – плата од од 32.000 до 62.000 денари

ИЗВОРСкопје24
|

Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија ќе вработува пет административни службеници преку оглас објавен од Агенцијата за администрација во петокот. Платата се движи од  32.000 до 62.000 денари.

Од комисијата се правдаат дека последното вработување било во февруари 2015 година.Сппред нив работните места кои се предвидени во Систематизацијата на институцијата неколку години наназад. Дел од нив биле испразнети поради заминување на вработени од КХВ на други работни места во приватен сектор.

За експертите, и оваа влада како и претходната го прекрушува договорот да нема вработувања 3 месеци пред избори. Со ваквите огласи со кои се полни администрацијата власта сака да си обезбеди и успешни избори и победа на нив.