Брачна двојка од Скопје тргнува на пат околу светот – ВИДЕО

loading...

Авантурите за патувањето и заобиклувањето на светот на познатиот Жил Верн не ги заборавиле Тони и Силвана Митреви.

Приказните од деството решиле да ги оживеат. По една година подготовки на 20 јуни заминуваат да го забиколат светот, но не со балон туку со мотор. Силвана кога се запознала со сопругот Тони никако не сакала да се вози на мотор, вели ни на сон. По пет години ме убеди и стравот стана моја најголема љубов.

Голема инвестиција, трпение и организација. Од македонија се упатуваат кон Бугарија и продложуваат кон земјите од истокот. Силвана решила на половина век од нејзиниот живот да даде отказ од работа за да го оствари сонот.

Од азискиот континент заминуваат на Австралија, а од таму во номеври продолжуваат во Јужна Америка, каде ќе ја одбележат 25 годишнината од бракот.

Митреви досега на мотор освоиле неколку еврпски земји. Најголема култура за мотоциклисти има во Италија и Австрија, раскажуваат Митреви.

Извор: Канал 5