Бугарската пејачка, Глорија украде уште една од најпознатите македонски песни! (ВИДЕО)

loading...

Не дека е прва песна што ни ја украле, ама во духот на добрососедскиот договор, не очекувавме да се повтори. Оригиналата верзија на песната е во изведба на Војо Стојановски и е со наслов Една мисла имаме.

Една вера имаме, еден живот имаме. Блгарија цела да е(?), секој да ја знае! Ако некој рече дека Блгарија е мала, има уште 8! дела за да биде цела!!!

Глориjа е уметничкото име на Галина Пенева Иванов која е родена на 28 jуни 1973 година и е бугарска пејачка. Таа својата кариера ја започнала од далечната 1994 година и до сега има издадено 14 албуми.