Автомобилизам

Што ќе се случи кога ќе ставите погрешно гориво во моторот...

По грешка ставивте дизел во вашиот бензински мотор и што ќе се случи сега? Колку е оваа грешка опасна? Прво, многу е важно дека по...

Зошто новите автомобили стануваат се поскапи?

Современите електронски системи сочинуваат 40 проценти од цената на новото возило. Компјутерската технологија во последните неколку децении направи огромно влијание врз автомобилската индустрија. Едноставно, таа ни...

ДАЛИ ЗНАЕТЕ: Што значи овој „мистериозен“ сообраќаен знак?

Колку за информација, дури и искусните возачи грешно го толкуваат овој знак На теоретските тестови за идните возачи постојат прашања која често ги збунуваат кандидатите...

Купувате автомобил на старо? Овие 5 знаци ќе ви укажат дека...

Автомобилот можеби изгледа „како нов“ бидејќи актуелниот сопственик се потрудил да го „среди“, но удрено возило е удрено возило. Веќе ве посоветуваме како да преговарате...

Еве зошто вратата од автомобилот треба да ја отворате со спротивната...

Дали некогаш ви се случило да паркирате во тесна улица и тамам да ја отворите вратата, покрај вас „прелетува“ друг автомобил? Тогаш мора да...

Како безбедно да го сопрете автомобилот доколку откажат сопирачките

Доколку некогаш ви се случило ова, тогаш знаете дека може да биде непријатна и опасна ситуација. За да избегнете паника и евентуална сообраќајна несреќа,...

ВНИМАВАЈТЕ НА ОВАА ОЗНАКА: Многу важна ознака која малкумина ја погледнуваат...

Колкава е дозволената старост на автомобилските гуми кога ги купувате? Ова е едно од најчестите прашања кои се поставуваат при купување гуми. Одговорот на...

17то женско авто рели (Видео)

Единствените што секогаш ги подржуваат сите македонски настани од автомобилизмот, па така и оваа година РПМ присуствуваа на Женското авто рели кое се одржува...

По 20 години, BMW со ново лого!

Тренд во светот е електрификација и модернзација на автомобилите. Следејќи го тој тренд, баварскиот гигант BMW, по 20 години, се одлучи да го претстави...

Зошто Volvo Cars се безбедни за секое тело, женско или машко

Зошто Volvo Cars се безбедни за секое тело, женско или машко Кај Volvo Cars, разновидноста и вклучувањето се суштински дел од културата на компанијата. Успехот...