Аеродром

Градоначалникот Марин додели плакети на тројца заслужни аеродромци по повод роденденот...

По повод 16 години постоење Општина Аеродром денеска во паркот „Авионче“ постави изложбено плато на отворено под наслов „Минато, сегашност, иднина“ за досегашните и...

Пријавете се: На 31 март истекува рокот за парична помош за...

Општина Аеродром ги потсетува семејствата што добиле принова минатата година дека рокот за доделување еднократна парична помош за новороденчето истекува на 31 март 2021...

Неколку категории родители нема да плаќаат за градинка во Аеродром

Општина Аеродром ослободи одредени категории родители од месечен надоместок за престојот на нивните деца во детските градинки. Оваа одлука е изгласана на денешната седница...

Општина Аеродром за секое новороденче ќе исплаќа по 8.000 денари

Општина Аеродром од оваа година ќе исплаќа по 8.000 денари за секое новороденче. Субвенцијата за секое новороденче досега изнесуваше 5.000 денари, информираат од Општината. -Во...

Аеродром доделува 10.000 денари за млади талентирани спортисти

Општина Аеродром доделува по 10.000 денари за млади талентирани спортисти. Целта на оваа мерка е да им се помогне на младите да ги остварат...

Ова е лошо за автомобилот, а сите тоа го правиме –...

Навиката со автомобил да се поминуваат кратки дестинации - до трафика, пекара, продавница, може скапо да ве чини, бидејќи моторот за време на возењето...

Во понеделник истекува рокот за парична помош за прваче

Општина Аеродром ја информира јавноста дека понеделник, 16 септември, е крајниот рок за поднесување барање за еднократна парична помош на семејствата со прваче во...

Лисичани делумно ја постигнаа целта: Со „перничиња“ ќе се стопираат бесните...

Во текот на вчерашниот ден дел од граѓаните оствариле средба со шефот на кабинетот на градоначалникот Петре Шилегов, Никола Наумовски. По десетина дена протести долж...

Побрзајте: Во понеделник истекува рокот за парична помош за прваче

Општина Аеродром ја информира јавноста дека понеделник, 16 септември, е крајниот рок за поднесување барање за еднократна парична помош на семејствата со прваче во...

Општина Аеродром блесна во новогодишен сјај

Илјадници светилки оваа година ги осветлија парковите и внесоа новогодишна магија во Општина Аеродром.             Со високи новогодишни елки,...

НАЈНОВИ