Карпош

Известување од Општина Карпош во врска со вакцините

 Општина Карпош ги известува сите граѓани дека градинките на територија на Општината („Мајски цвет“, „Пролет“, „Распеана младост“ и  „Орце Николов“) ќе ги примаат само децата чии родители/старатели ќе приложат здравствена потврда за...

Градинката Пролет целосно опремена со прочистувачи на воздух

 Градинката „Пролет“ во Козле доби 15 нови прочистувачи за воздух. Со нив, сите објекти на градинката „Пролет“ се опремени со прочистувачи за воздух. Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев...

Миле Паника прогласен за заслужен граѓанин на Карпош

На предлог на градоначалникот на општина Карпош, Стефан Богоев, за заслужен граѓанин за идната година советниците го изгласаа Бранко Огњановски, познат како Миле Паника, кој освен што е долгогодини граѓанин на Карпош е и...

Спорт и дружење со Специјалната олимпијада на Македонија

Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев учествуваше на спортски настан заедно со атлетите од Специјалната Олимпијада на Македонија, а во организација на Младински сојуз - Крушево. Во спортскиот центар Борис Трајковски, во Карпош,...

НАЈНОВИ