Карпош

борка талески

Пробиена улицата Борка Талески

После ефикасното решавање на имотно правните работи, општина Карпош го затвори петгодишниот инфраструктурен проблем, кој го имаа жителите  на урбаната заедница „Владо Тасевски“. Се работи за изведување на нова улица, односно пробивање на непробојниот...
карпош

Карпош 2 по земјотресот 1963

Новите градби (од 1980 година наваму) не би требало да се урнат при земјотрес со сила еднаква на таа од 1963 година, велат познавачите. Сепак, тоа нема да важи и за безбројните доградби на...
карпош-прозорците-на-инклузијата

Карпош ги отвори „прозорците“ на инклузивноста

Во организација на непрофитното здружение „Отворете ги прозорците“  на 7 Јули во хотел „Карпош“, се одржа јавна дебата на тема „Инклузијата и предучилишните установи во Општина Карпош“, која е целосно посветена на промовирање на...
георги димитров, реконструкција

Средното училиште „Георги Димитров“ ќе добие нова фасада

Ова лето 22.326.063 денари, од буџтот на Град Скопје се одвоени за реализација на градежни проекти во 16 средни училишта во градот. Површината на фасадата на училиштето е 2.032 квадратни метри, и на неа се...
Игралиште Влае 2

Реконструкција на игралиште во Влае 2

Општина Карпош наредниот период ќе изврши тековна реконструкција на повеќе детски игралишта во своите населби. Денеска како што дознаваме од службите во Општината извршена е рекнострукција на детското игралиште во Влае 2
гимнастика

Нова сала за гимнастика во Карпош

Во близина на бензинската на „Макпетрол“ на „Илинденска“ планирана е изградба на сала за гимнастика и објекти за потребите на Македонски олимписки комитет. Општинарите појаснуваат дека со урбанистичката планска документација, практично, ќе биде дозволена изградбата...

НАЈНОВИ

loading...