Интервју

Руждија Калач: Репрезентацијата во бокс ја најдов во запуштена ситуација –...

Доколку сте пасивен гледач на боксот веројатно ќе речете дека е тоа еден спорт кој бара само сила, но оние кои се занимавале со...

Како е да се работи и живее во Катар ?

Многу Македонци бараат и заминуваат на печалба во Катар. Повеќето од нив не знаат што да очекуваат по пристигнувањето. Од таа причина ви презентираме...

Олгица Стојимировиќ: „Македонските жени се најубави и најнегувани жени во регионот“

Anti Aging Center by Promoitalia е местото кое што е единствено во нашата држава, со својата уникатност и професионалност им дава надеж на многу...

Технолог за храна апелира: Читајте ги внимателно декларациите на лебот

Лебот е основна намирница која човекот секојдневно ја внесува во својот организам, на пазарот постои разновидна понуда на леб, а она што е од...

Атиџе Муратова пред заминувањето во Холивуд

Атиџе Муратова (56) е спремна за Холивуд. Се надева дека Холивуд е исто така спремен за неа и за „Медена земја“ откако документарецот за...

Дали во Македонија е тешко да се биде геј: ,,Потешко е...

Ирена Цветковиќ е доктор од областа на родовите студии. Таа е активистка за човековите права на мар*инализираните заедници, а особено се занимава со активизам...

Интервју со првата дама: Стево секогаш знае да ме изненади со...

По професија е стоматолог на Клиниката за стоматологија во Скопје и професор на Стоматолошкиот факултет. Од неодамна е и Прва дама на Македонија. Нејзиното...

Димитар Тасевски – Мики човекот кој успеа да го донесе Миконос...

Димитар Мики Тасевски млад и урбан лик, добро познато лице во градот, човекот кој ги помести границите во ноќниот живот во Скопје со право...

Лена од Словенија го бара биолошкото семејство во Македонија

Родена во Скопје на 30 март 1998 година. Македонката со словенечки документи, Лена Јакопич по 20 години повторно се враќа во родната земја со...

Манекенството ми е прва љубов: Маја Глигоровска ги откри причините поради...

Кога и да се споменеше модна писта таа секогаш беше тука, во минатото не можеше да помине ниту една модна ревија без неа, успешна...

НАЈНОВИ