Државата реши јавно да објави кои фирми зеле државна помош а...

Оваа недела Управата за јавни приходи обелодени дека сопствениците на преку 700 компании од Скопје, Тетово, Струга, Гостивар и Куманово зеле пари од државата,...

Конечно oбновени рутите на Wizz Air: Од Скопје и Охрид ќе...

Авиокомпанија која со евтини летови ги опслужува македонските граѓани Виз Ер официјално објави дека со повторното отворање на рутите од аеродромите во Скопје и...

Продажна кариера во индустријата со финансии и финансиски услуги

Постојат многу причини зошто луѓето избираат продажна кариера. За некои, нивниот избор вклучува избор на голема или мала компанија. Други одлучуваат која индустрија најдобро...

Сите платформи во општеството треба да се креираат со квалитет и...

3 март, 2020 – Истакнати личности во зeмјава носители на раководни функции од деловниот свет и политиката на тркалезната маса посветена на платформата на...

ССК: Договор за трилатерална македонско- бугарска- швајцарска соработка

27 февруари 2020, Софија, Бугарија – Со меморандум за соработка Македонско-швајцарскиот бизнис-клуб при Сојузот на стопански комори на Македонија ја зацврсти соработката со...

Работа во продажба, идеален начин за градење на кариера или дополнителен...

Продавачите се движечка сила односно моторот на една компанија. Kолку една компанија има пообучени продавачи, толку може да се надева на сѐ поголем профит....

Арсовска во Истанбул: 12 светски жени лидери со пораки до Владите...

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Данела Арсовска учествува на седница на бордот на Глобалниот комитет на жени лидери. Од овој настан...

Арсовска: Губиме големи странски инвестиции, неопходна е посветеност на структурните реформи

Во наредните две години сериозни инвеститори ќе вложуваат во регионот на Западен Балкан, но за да не ја избегнуваат Македонија потребно е итно спроведување...

Mерки за подобрување на сметководствената професија

Да се намали даночната стапка на сметководствените услуги, бидејќи во спротивно ќе нема кој да книжи и поднесува завршни сметки е едно од главните...

Индустриска комора: Усогласување на царинскиот тарифник со ЕУ

Забрзан технолошки напредок со изградба на индустриски зони и адекватни инвестиции за осовременување на постоечките зони, енергетски ефикасни технологии и инвестиции во обновливи извори...

НАЈНОВИ