Култура

Со звуците на македонските евергрини Скопје Сити Мол ја заокружува јунската...

Со звуците на македонските евергрини, со настап на The Swingers и Агни Авшар, Скопје Сити Мол ја заокружува јунската музичка програма - Late Matinee....

„РАДОСТА НА ТАНЦОТ“ КОНЦЕРТ НА „ТРИО АНИМАТО“

„Радоста на танцот“ е насловот на новиот концерт на трио „Анимато“ кој ќе се одржи на 17 јуни 2022 година (петок), во Националната галерија...

Директорка на ТриглавОсигурување – Живот, Вилма Учета Дузлевска, прими награда...

Оваа сабота во Охрид се одржа годишната манифестација за „Избор на најуспешни жени менаџери” организирана од страна на Концепт Марили, на која награда прими...

Late Matinee во Скопје Сити Мол – Урбани музички звуци на...

Скопје Сити Мол им го разубавува јуни на жителите на Скопје и своите посетители со возбудлива музичка програма на отворената летна сцена со осум...

Ден на пијаното – Скопје 2022 ќе се одбележи во КИЦ...

Културно-информативниот центар во Скопје се вклучува во одбележување на Светскиот ден на пијаното кој ќе се случи на 9 мај 2022 година, во (Салон...

Скопски моден фестивал: Премиера на првата сезона во март

Оваа пролет ќе се означи почетокот на најголемата модна манифестација во македонската метропола. Наспроти класичните недели и викенди, фестивалските активности ќе се одвиваат во...

НАЈНОВИ ОБЈАВИ