НВО инфо

Украл автомобил од паркинг во Скопје – полиција го приведе

На 17.07.2021 по преземени мерки и активности од страна на полициски службеници од Одделот за криминалистички работи Ѓорче Петров приведен е Е.Х.(34) од Скопје,...

Како да се поттикне конкурентноста на домашните мали и средни претпријатија...

Пред вас стои Протокол за постапување и унапредување на соработката помеѓу Владата, институциите, домашните мали и средни претпријатија и мултинационалните компании, изработен од страна...

Некои пратеници како исчезнати, други како да одат на работа само...

Во периодот од 1 јануари до 30 јуни годинава донесени се вкупно 125 закони и одржани се 21 работа седница на Собранието, пет седници...

На женските претприемништва од Полог и Елбасан им е потребен...

Едно поинакво одбележување на денот на жената 8ми март имаа жените од Полог. На женското претприемништво од регионите на Полог од македонска страна и...

Јавна дебата на тема „Како до подостапни и поквалитетни услуги ориентирани...

Деновиве беше одржана Јавна дебата на тема „Како до подостапни и поквалитетни услуги ориентирани кон граѓаните“, во организација на Центарот за управување со промени...

Како да се врати изгубената доверба на граѓаните во институциите и...

Се повеќе граѓаните ја губат довербата во институциите и целокупниот политички систем. Многубројните анкети спроведени досега покажуваат фрапантни податоци околу довербата која граѓаните ја...

ЦУП во работна посета во Белгија

ЦУП - центарот за управување со промени е во работна посета на Belgian Federal Public Service Policy andh Support (BOSA) и Агенцијата за регрутација...

Работилници за унапредување во работењето во администрацијата одржани во Хилтон Скопје

Размена на искуства и стекнување знаења за најдобрите практики во областа на секторското планирање и практикување на отчетност е целта на работилницата која ја...

Како општините и ЈП менаџираат со вработените во јавниот сектор –...

Ако се земе еден основен стратешки документ како што е стратешкиот план на општината, лесно се доаѓа до заклучок дека недостасува пракса за негово...

Новите измени во Законот за јавни претпријатија би можеле да ги...

Група пратеници во Собранието поднесоа иницијатива за измена на Законот за јавни претпријатија со кои бараат создавање на нова дополнителна функција -...

НАЈНОВИ