Цеца Ражнатовиќ: „Не ми е должност да го воспитувам внукот“

ИЗВОРСкопје24
|

Цеца Ражнатовиќ ужива во новата улога на баба, а откако го доби внукот Жељко на нејзината среќа и нема крај. Таа истакна не е нејзина работа да го воспита внукот Жељко, туку да го разгали, а како што вели тешкиот период на самохран родител го поминала со помош на нејзината сестра Лидија.

„Сите ние правиме грешки, а секој нормален родител се труди да ги надмине тие грешки….Се тоа е лесно, некои грешки лесно ги поминуваш, некои, на некои се сопнуваш….Пак ќе кажам, се тоа е за луѓето, и патемен човек од своите грешки знае да извлече некоја поука, а моите деца правеа грешки, исто како и децата на нивната возраст. Така да, тие грешки не се непоправливи. Тоа се оние тинејџерски грешки и тоа е сосема нормално. Се тоа е толерантно, но проблемот е ако на некој му укажуваш на грешките кои можеби ќе го чинат многу повеќе од една опомена, настанува проблем кога ќе повторува една иста грешка и никако да се извлече од калта, но навистина постојат луѓе кои се образовани и советуваат….Постојат психолози кои можеби ќе го решат психичкиот проблем..Тоа во светот функционира со години и не е срамота“ вели пејачката.

Таа додава дека некој модел на однесување и воспитување секогаш потекнува од дома и дека често си велела дека нема да биде престорга со семејството.