„Црн мраз“ во Германија, издадени предупредувања

|

Црн мраз, кој се појавува на патиштата и плочниците, прави проблеми низ цела Германија.

Метеоролозите издадоа предупредувања за речиси цела земја, се откажува наставата, има прекин во воздушниот и железничкиот сообраќај.

Германската метеоролошката служба издаде предупредувања поради ледениот дожд од кој на површината се создава невидлив слој мраз. Предупредувања се издадени во делови од сите германски сојузни држави.