Цвеќињата ќе цветаат во секој период од годината – Ставете им го ова

ИЗВОРСкопје24
|

Ако сакате цвеќињата да ви цветаат се што треба е мал трик од кујната.

Ставете шолја млеко во нив.

Ќе цветаат и нема лесно и брзо да се сушат.

Во продолжение прочитајте каде треба да ги чувате цвеќињата за среќа и мир во домот:

Фикусот, според фенг шуи носи многу среќа, здравје и благосостојба во домот.

Според древната кинеска техника, треба да биде во десната зона од станот. Носи среќа, мир и хармонија во домот.

Држете го далеку од североисток, југозапад и централните делови на станот или куќата.

Собниот Фикус расте брзо и е прилично високо растение. Листовите му се дебели и кожести, што значи дека ќе треба редовно да му ги бришете. Фикусот сака топлина, но не директна изложеност на Сонце. Во природни услови тој може да порасне и до 30 метри. Совети за одгледување собни растенија – Фикус

Фикусот сака светло место, но не изложувајте го директно на сонце. Ако го поставите на темно место, ќе расте бавно, па може дури и да угине. Оптимална температура за негов раст е 18-25 степени Целзиусови.