Д-р Беќаровски: Вчера стававте слики од дочек на Стара нова година, а утре ќе објаснувате како е нехумано децата да одат во училиште

|

Ситуацијата со болеста во нашата држава станува се посериозна, откако новиот сој зема замав за време на новогодишните прослави и празноцоте кои следуваа подоцна.

Докторите постојано апелираат да не се прославува во големи групи, како и да се избегнуваат гужви, меѓутоа веројатно бранот повеќе не може да се контролира затоа што болеста е многу проширена.

На својот Фејсбук профил то*сикологот д-р Нико Беќаровски упати критика до сите оние кои деновиве прославуваа стара нова година.

– До 14 часот стававте слики од масовни собири на работните места со паричката. Вечерва го преплавивте Инстаграм со слики од дочек на Стара нова година. Утре ќе бидете големи филантропи и ќе објаснувате како е нехумано децата да одат на настава со физичко присуство – пишува д-р Беќаровски.