Дали го знаете најважното правило на фенг шуи?

ИЗВОРскопје24
|

Фенг Шуи е древна кинеска доктрина за хармонија. Ни помага да внесеме благосостојба во односите, па дури и да го подобриме здравјето преку уредување на домот. Терминот фенг шуи буквално значи „ветер и вода“ и се заснова на верувањето дека сè што не опкружува се состои од движење на енергијата. Па и од предметите во и околу домот.

Дали знаете кое е најважното правило на Фенг Шуи?

Хармонијата и среќата се тесно поврзани со редот и чистотата во Фенг Шуи. Предметите што веќе не ни се потребни или уредите што не работат се одговорни за неусогласеноста на енергијата. Ако не можеме да се разделиме од предметите, тоа значи дека не сме подготвени да го заборавиме минатото и не сме подготвени за нов почеток. Не се двоумете да ги фрлите предметите кои повеќе не работат.

Старите, бескорисни предмети емитуваат негативна енергија. Нарушувањето предизвикува вкрстување на различни енергии во просторот, што прави да не се чувствуваме добро во хаосот и не можеме да дишеме со полни гради. Ако се чувствувате нервозно и беспомошно, ова не треба да биде само ваша карактеристика, туку нормален одговор на Фенг Шуи на хаотичното отфрлање на енергијата.

Отстранувањето на старите и непотребни поредмети ќе ви даде простор за нови предмети и со самото тоа ќе имате нова енергија. Доколку сакате да прекинете одреден период од својот живот, најпрво ослободете се од предмети што ве потсетуваат на него. Наскоро ќе се врати вашата енергија и желба за дружење и секојдневна радост.