Дали ќе го пронајдете парот што се разликува од останатите за помалку од 10 секунди?

ИЗВОРСкопје24
|

На оваа фотографија секое момче ја запросува својата девојка, на истата има 30 парови но само еден пар од нив се разликува од останатите.

Вашата задача е да го пронајдете парот колку што е можно побрзо, а многумина го наоѓаат за помалку од 10 секунди.

Дополнително – Познат бренд, еден од своите модели на мобилни телефони се одлучи да го престави на необичен начин. Како што тврдат тие само 1% од луѓето може да ги видат сите 16 лица кои се наоѓаат на оваа фотографија.

Сликата се појавила во многу списанија и реклами како дел од промоција на телефонот кој има напредна можност за препознавање на лица. Ќе успеете ли да ги пронајдете сите 16 лица?

Само мал број од луѓето можат да ги прочитаат сите букви на сликата
Доколку понекогаш ви се чини како вашиот вид да ве издава и не сте сигурни дали е време да посетите очен доктор, ви предлагаме да го направите овој тест и да видите дали имате беспрекорно око.

На видеото се прикажани зборови напишани во боја која незначајно се разликува од бојата на позадината. Дали можете да ја препознаете разликата и да ги воочите зборовите? Тестирајте го својот вид: