Дали е ова можно – оваа куќа чини над 450.000 долари

ИЗВОРСкопје24
|

Распадната и уништена куќа достигна вредност од 450.000 долари.

Реномираниот сајт за продажба на недвижности, „Koldvel Benker Houms“ објави оглас во кој е наведено дека овој објект чини 475.000 долари.

Но, оваа куќа е во Нортриџ, атрактивна локација во Лос Анџелес. Ова е една од најдобрите локации во градот, но во описот со огласот е наведено дека ова е најгрда куќа во областа.

Како поминаа оние кои купија куќи за едно евро во Италија

Морган Гијо од францускиот град Нант купила куќа за едно евро во градот Музомели на Сицилија. Оваа куќа ја земале со цел да им биде „втор дом“, и не губеле време, веднаш почнале да ги реновираат 50-те квадрати простор.

„Ни остана само уште бањата за реновирање, а бидејќи сме уметнички типови и занаетчии, сами ги завршивме повеќето работи. Убаво е да се види како нашата историска двособна куќа повторно оживеа, а најголем адут е панорамската тераса од 15 квадрати“, вели таа.

Куќата ќе ја користи со сопругот и двете деца да одмораат за празници. Им се допаднало тоа што куќите се нудат по ниски цени, за разлика од скапиот француски пазар на недвижнини.

Градот не е изолиран за разлика од другите села на Сицилија и тоа го смета за предност.

„Едноставно е одлично, и добро е што немавме никакви непријатни изненадувања“, додава Французинката.

Иако се млади, се надеваат со сопругот дека оваа куќа ќе им користи за одмор и кога ќе влезат во пензија.