Дали знаете дека може да проверите колку луѓе личат на вас според бројот на личната карта?

ИЗВОРскопје24
|

Дали знаете дека може да проверите колку луѓе личат на вас според бројот на личната карта? Сигурно малкумина од вас знаат што точно значи последната бројка на вашата лична карта, која се наоѓа на задната страна во долниот десен агол.

Многу ретко се случува кај некого последната бројка да изнесува нула. Кај повеќето луѓе најчесто тоа се едноцифрени бројки, меѓутоа, има и такви каде што им стои и двоцифрен број.

Оваа бројка всушност значи колку луѓе наликуваат на вас според контурите на лицето.