Дали знаете кое е ова место денес во центарот на Скопје?

loading...

Како изгледало некогаш а како сега? Станува збор за Домот на градежниците кој денес е перименуван во (Домот на културата „Кочо Рацин“) спроти гимназијата „Јосип Броз Тито“ денешен булевар Климент Охридски.На фотографијата може да се забележи дека пред многу години на оваа место имало кружен тек.