Дарко Спејко: „Реалните шоуа се пример како не треба во животот“

ИЗВОРСкопје24
|

Кумановецот Дарко Петковски – Спејко беше редовен учесник во регионалните реални шоуа а дури и беше победник во едно од нив. Според она што се зборуваше во јавноста, учесниците добро заработуваат од нив и од скандалите кои ги прават кога ќе влезат внатре, па тоа веројатно беше и случајот со Спејко.

Имено, тој во 2015 година победи во „Големиот брат“, а во 2019 година исто така беше дел оо реалното шоу „Задруга“ во кое учествуваше релативно кратко, само околу еден месец.

Сепак, изгледа дека ваквите видови на програми се зад кумановецот и тој потполно е посветен на својата нова професија – спортски директор на КК Куманово. Пред скоро време тој и дипломираше на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје и сега е на ново повисоко ниво од своето образование.

Меѓутоа, реалните шоу програми денес се едни од најгледаните емисии на телевизија, „Јутуб“, социјалните мрежи и бележат огромен рекорд на гледаност. Спејко, како учесник во истите за машкимагазин.фактор.мк ги прокоментира денешните реалити и што мисли за нив.

„Реалните шоуа се во тренд, за разлика од пред 5-6 години сега им расте гледаноста, траењето, бројот и инвестирање во самите проекти, но наградните фондови и хонорарите нагло паѓаат, секој сака да биде во центарот на вниманието па се влегува и без хонорар, а бламот те носи во финале. Порано имаше концепт кој полека се изгуби, па приватните животи на учесниците се поинтересни за гледачите, и денес реалните шоуа се одличен пример за тоа како НЕ треба во животот. Од искуството во реалните шоуа научив да се борам за себе, да го давам само најдоброто, да се претставувам во најдобро светло како пред камерите така и надвор од имагинариумите, и се’ тоа добро да го наплатам“, изјави Петковски.

Инаку, тој во Задруга беше запамтен и по краткотрајната врска со Тара Симов.