Денес дојава и во Народна банка

|

По дојавите за бо мби во девет скопски средни училишта, утрово во МВР била пријавена за кана за бо мба и во Народна банка.

„Денеска, околу 10:10 часот и од НБРМ било пријавено дека на електронска адреса била упатена зак ана за поставена експ лозивна направа. Веднаш се преземени неопходните мерки за безбедно евакуирање и во тек се антит ерористички проверки и се преземаат мерки за расчистување на случајот“, соопшти МВР.

Дојавите за бо мби во средните училишта во МВР биле пријавени половина час претходно. Учениците се евакуирани и на терен работи единицата за антит ероризам.