Денес дојави дури до 13 училишта: МВР до детали

|

Попладнево, дојави за бо мби стигнаа во 13 училишта во Скопје. По пауза од три дена, дојава за бо мба има во „Орце Николов“ и во „Владо Тасевски“. Веројатно и во другите средни училишта имаат примено вакви дојави, ако се знае дека последниот пат дојави имаше за 14 средни и две основни.

Полицијата е на терен, ги евакуира учениците и вработените, а ги проверува објектите.

– Дo сега во СВР Скопје e пријавено дека на електронските адреси на 13 училишта во Скопје е упатена за кана за поставена експ лозивна направа. Веднаш по добиените пријави, од полициски службеници се преземени мерки за безбедно евакуирање на објектите и во тек се антит ерористички проверки и се преземаат мерки за расчистување на случаите – соопштија од полицијата.