Денес и утре без струја повеќе делови на Скопје

ИЗВОРСкопје24
|

Од „ЕВН Македонија“ АД информира дека утре заради планирани технички зафати во електро-системот на Град Скопје, без електрична енергија ќе останат:

Во периодот од 09:00 до 14:30 часот корисниците од с.Брест, с.Побожје, Малино Маало, с.Мирковци, с.Кучевиште, с.Бродец, с.Танушевци (опш.Чучер Сандево) и дел од корисниците од с.Љубанци (опш.Бутел)

Во периодот од 09:00 до 11:00 часот корисниците од дел од Булевар 3-та македонска бригада (делот од МЕТРО кон Железници-Влеча) (опш.Аеродром)

Во периодот од 09:00 до 15:00 часот корисниците од дел од ул.Славејко Арсов (опш.Центар)

Исто така, од „ЕВН Македонија“ известуваат дека поради технички зафати во дистрибутивната електромрежа, без електрична енергија денеска ќе останат:

Од 8.30 до 15 часот корисниците од село Глумово, село Шишево и село Матка во општина Сарај, од 9 до 12 часот корисниците од улицата 10 во село Долно Соње во општина Сопиште, од 9 до 15 часот корисниците од улиците бр. 19 и бр. 25 во село Волково во општина Ѓорче Петров и од 10 до 12 часот корисниците од село Студеничани и село Морани во општина Студеничани.

Поради технички зафат без вода од 9 часот до завршување на интервенцијата, ќе останат дел од корисниците од булеварот АСНОМ во општина Аеродром.

Во периодот од 08:30 до 11:30 часот корисниците од дел од с.Ракотинци (опш.Сопиште)