Денеска гореа три куќи во Скопје

|

Преку 112 и Дежурниот оперативен центар во ЦУК беше добиена информација за запалени три куќи на кванташки пазар за што се известени и надлежните институции и Бригадата за противпожарната заштита (БППЗ) на Град Скопје.

Пожарот е изгаснат, пренесе порталот „Центар.мк“.

Била опожарена површина од околу 100 м2.

Интервенирано е со 12 пожарникари и 5 протипожарни возила, коишто се уште се на терен за расчистување.