ДОАЃА КИНЕСКАТА НОВА ГОДИНА – годината на зајакот особено успешна за сите оние кои една работа им е многу важна

|

Годината на зајакот ќе биде успешна за сите оние кои се фокусираат на семејството и грижата за своите најблиски

Според кинескиот хороскоп, годината на зајакот стапува на сила на 21 јануари, а зајакот како животно се смета за храбро и бестрашно животно во источната култура. Затоа се верува дека 2023 година ќе биде крунисана со херојство и храброст.

Годината на зајакот ќе биде успешна за сите оние кои се фокусираат на семејството и грижата за своите најблиски.

Еве што предвидува кинескиот хороскоп за 2023 година:

Стаорец (1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020)

Покровител на љубовта – Зајакот ќе го сподели своето љубовно расположение со стаорците. Тоа ќе се манифестира во желбата на овој знак да се грижи за својот личен живот и семејството во текот на 2023 година. Работата и финансиите ќе застанат на втор план. Зајакот ќе ги цени таквите импулси и ќе ги поддржи со подарок во форма на хармонија и благосостојба. Тоа ќе ги зајакне веќе воспоставените семејни и љубовни врски, а стаорците кои го бараат ќе ги зголемат шансите да го најдат најдобриот партнер за нив.

Бафало (1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021)

Црниот зајак сака да ги научи Бафалите во текот на наредната година да не бркаат по нешто значајно, бидејќи тогаш ќе пропуштат многу мали пријатни моменти. Доколку претставниците на годината не успорат, годината можеби нема да биде целосно поволна за нив. За да бидат среќни во 2023 година, припадниците на овој знак треба да научат да забележуваат мали успеси и да се радуваат на нив.

Тигар (1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2023)

Лесен, брз, но претпазлив, Зајакот подготви серија тестови за Тигарот за да ја тестира силата на предаторот во емотивен аспект. Затоа, Тигрите ќе мора да застанат и да бараат компромис, што и да се случи. Зајакот соодветно ќе го награди Тигарот за компетентност и воздржаност.

Зајак (1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

За Рабитс нивната година ќе донесе многу пријатни изненадувања. Среќата буквално ќе им „брка“ на пети. За да не ги пропуштат сите бонуси, претставниците на знакот мора внимателно да го следат нивното здравје. Понатамошната благосостојба ќе зависи од чувствителноста на физичките и менталните услови во 2023 година. Можеби зајакот ќе ви претстави некој некритичен настан што ќе ве принуди да обрнете внимание на себе. Овој момент ќе биде поим.

Змеј (1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

Зајакот нема да ги изневери змејовите ако се сомневаат во нивните способности и ескалираат негативни и вознемирувачки мисли. Затоа, претставниците на знакот ќе мора да го прилагодат своето однесување за да извлечат максимум од оваа година. Во спротивно, Зајакот ќе биде навреден од таквото запоставување, а Змејот ќе биде опсипан со непријатни работи.

Змија (1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

Во наредната година, на змиите ќе им треба сета нивна мудрост и увид. На секоја одлука во овој период треба да се пристапи мирно и претпазливо за да не се исплаши симболот на годината. Прекумерната импулсивност ќе ве оддалечи од посакуваните цели.

Коњ (1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)

Годината на зајакот подготви многу пријатни изненадувања за претставниците на овој знак. Пргав симбол ќе ги награди ако коњите не галопираат предалеку – така што ќе биде неопходно да се остави настрана брзањето. Фокусирајте се на создавањето и дајте целосна доверба во наредната година.

Коза (1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

Козата има неверојатна компатибилност со својот сопственик зајак од 2023 година. Ова може да значи само едно – неговата сеопфатна и моќна поддршка. Така, Козата ќе има продуктивен годишен циклус, полн со позитивност и стабилност. Сепак, оваа година не вреди да се започнуваат нови големи проекти, подобро е да се следи избраниот пат – тогаш шансата за постигнување огромен успех ќе биде многукратно поголема.

Мајмун (1956, 1968, 1989, 1992, 2004, 2016)

Зајакот им ветува финансиски успех на Мајмуните, но за ова тој бара да не се заборави едно правило: парите, како и секоја друга енергија, сакаат движење. Затоа, претставниците на годината треба да трошат пари не само рационално, туку и со задоволство – да се задоволат себеси и своите најблиски, без да го одложуваат животот за утре.

Петел (1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

Одлучност – така ќе звучи вашиот мотив. Што дополнително води кон преземање на одговорноста на петлите, а нивните изгледи ќе бидат поатрактивни. Сомнежот во себе, напротив, ќе го запре развојот. Сите промени, дури и застрашувачките, ќе бидат придружени со пријатни последици, бидејќи Зајакот очигледно ќе игра за овогодинешниот тим.

Куче (1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)

Ушното животно високо ја цени љубезноста и учтивоста на кучето, па тој на секој можен начин ќе и помогне во нејзината работа. Но, тоа нема да се случи само по себе – претставниците на годината ќе мора да бидат активни доколку сакаат добри промени во нивните животи. Многу ќе зависи од мотивацијата на кучињата.

Свиња (1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

За луѓето родени во знакот на свиња, Зајакот ветува решавање на финансиски проблеми, помош во воспоставување социјални врски, стекнување авторитет во вистинската област и наоѓање внатрешна хармонија. Во замена за сите овие бонуси, тој ќе бара целосно потчинување и доверба. Претставниците на годината ќе мора да бидат поотворени и подготвени за промени – да не се спротивставуваат, да не се кријат и да не се плашат, вклучително и нови познанства.