“Дојче Бан“ ќе отвори 25.000 работни места во 2020 година

ИЗВОРскопје24
|

“Дојче Бан“ планира да вработи околу 25.000 нови работници во Германија!

Порталот “Билд“ пред извесно време објави дека најголем број работни места ќе се отворат за машиновозачи, диспечери и персонал за одржување на железничкиот сообраќај.

Покрај тоа, ќе бидат потребни и возачи на автобуси, службеници за сервисирање на железничките станици, ИТ експерти и инженери.

Минатата година компанијата вработи 24.000 нови вработени и отвори 8.000 нови работни места.

Стратегијата на најголемата железничка групација во Германија, “Дојче Бан“, е да вработи околу 100.000 луѓе во следните неколку години, пренесуваат германските медиуми.

Инаку, вкупниот број на вработени во “Дојче Бан“ изнесува 200.000.

Изминатата година “Дојче Бан“ регрутираше кадри во Шпанија и Романија, а годинава од компанијата одлучија да го прошират процесот на пронаоѓање кадар во уште четири други земји, меѓу кои Италија, Грција, Србија и Македонија.

Извор: vrabotuvanje.com.mk