Доколку сакате вашата коса после летната сезона да биде негувана- Погледнете!

|

Кога косата за време на летната сезона е во контакт со морската сол и хлорот е подложна на оштетување. Станува кршлива и кревка, а неколку дена на плажа можат да го поништат целиот труд што сте го вложиле во негата на косата во текот на годината. Време е да го застанеме тоа.

Дури и доколку сте специјалист за нега на коса, нешто едноставно како пливањето може да ги расипе работите, да ги исуши вашите веќе светли прамени и да ја претвори вашата коса во тотален неред.

Уживањето во морето и базенот е особено тешко за изветвените русокоси. Целата напорна работа што ја вложуваат во текот на годината може да исчезне за миг, бидејќи солта и хлорот им ја сушат косата. Во најлошите ситуации може да се обои и зелено. Значи, дали тоа значи дека треба да се откажеме од уживањето во летото?