Доли Партон го одби планот за поставување на нејзината статуа во главниот град на Тенеси

ИЗВОРСкопје24
|

Пејачка вели дека не смета дека е соодветно да ја стават на пиедестал „со оглед на сè што се случува на светот“

Доли Партон бара пратениците од Тенеси да го повлечат предлог-законот со кој ќе се подигне статуа во Нешвил.

„Имајќи го во предвид сето она што се случува во светот, не мислам дека во овој момент е соодветно да ме ставите на пиедестал“, рече Партон во изјавата издадена во четвртокот.

Настрана нејзиниот статус на музичар, Партон е доживотен филантроп. Таа ја основа Библиотеката за имагинација, која испраќа книги на деца под пет години низ целиот свет за да ја подобри писменоста на децата. Нејзиното застапување за расна правда неодамна беше прославено преку мурал во Нешвил.

Застапувајќи се за статуата, Виндл рече: „Во овој момент од историјата, има ли подобар пример, не само во Америка, туку и во светот, за водач што е љубезно, пристојно, страсно човечко суштество? Таа е страсна личност која ги сака сите, и сите ја сакаат “.

Во изјавата од четвртокот, Партон му се заблагодари на законодавниот дом за разгледувањето на законот и рече дека е почестена од нивните намери.

Таа додаде: „Сепак, се надевам дека некаде по патот неколку години од сега или можеби откако ќе ме нема, ако сè уште чувствувате дека го заслужувам тоа, тогаш сум сигурна дека ќе останам во нашиот голем Тенеси “.