Донесете ги овие три одлуки и во 2020-та ќе имате повеќе пари

|

Многу луѓе во своите новогодишни одлуки ги вклучуваат и оние кои се однесуваат за финансиите, а експертите тврдат дека одлуките треба да бидат јасни, едноставно и реалистични, но и да бидете сигурни дека ќе се придржувате до нив.

Експерт за финансии открива кои се трите новогодишни одлуки кои ќе ви помогнат следната година да имате повеќе пари.

1.Големите трошоци планирајте ги однапред!

Велат добриот план носи богатство. Само со однапред добро испланирани трошоци ќе знаеме колку ни е преостанато за трошење и ќе знаеме правилно да ги распределиме трошоците.

2.Разговарајте со пријателите за своите цели!

Нормално со оние најблиските, побарајте мислење и поддршка за планираното.

3.Потсетувајте се почесто зошто ја сакате промената!

Мисли на промената, најди ги позитивните моменти и потсетувај се секој момент зошто го сакаш тоа.