Доживотна забрана за влез во Србија заработи финалистот на „Ѕвездите на Гранд“

ИЗВОРСкопје24
|

Финалистот на „Звездите на Гранд“ Садик Хасановиќ, кој пееше националистички песни, беше вратен од граница, а според босанските медиуми, наводно, доживотно му е забранет влез во Србија.

По повод тој настан, тој зборуваше за локалните медиуми:

„Дури тогаш ми беше кажано дека ми е забранет влез во Србија. Никој досега не ми го кажал тоа, ниту добив официјална одлука, ниту ништо. Сега добив хартија дека сум вратен од граница. Според информациите што ги добив, таа забрана е доживотна “, рече пејачот.

Инаку, Садик Хасановиќ ја разочара јавноста кога по учеството на натпреварот „Звездите на Гранд“ се дозна дека еднаш пеел несоодветни песни против српскиот народ.

Естрада остро ги осуди неговите постапки, па многумина дадоа предлози да му се забрани влез и работа во Србија. Најгласни беа Огњен Амиџиќ и Лепа Лукиќ, кои се на мислење дека треба да се постават јасни стандарди за секој што слави негативни личности, гради кариера во Србија и пее песни против нив.

„Страшно е тоа што го направи Садик! Срамота. Треба да му се забрани влез во Србија и „Гранд“ мора итно да го раскине договорот со него. На тоа треба да влијаат надлежните органи во нашата земја, а не моите пејачи. Го гледав во финалето на „Звездите на  Гранд“ и ми се допадна како го направи тоа. Тогаш не знаев дека тој пее за тоа. Кога слушнав, се разочарав “, рече тогаш Лепа Лукиќ.