Дури 93 проценти од луѓето не успеваат да ја пронајдат буквата која се разликува: Дали вие ќе успеете?

|

На оваа илустрација се крие натрапник – колку време ќе ви треба да го забележите?

Загатките нѐ принудуваат да размислуваме надвор од вообичаената рамка, а нивното решавање секогаш бара голема концентрација и добра визија.

И додека решаваме некои загатки за миг, некои други навистина нѐ мачат.

Загатката на почетокот на текстот направи вистинска мешаница на интернет, бидејќи дури 93 проценти од луѓето кои се обиделе да ја решат не успеале за помалку од 10 секунди.

Ќе имате ли поголема среќа?

Сè што треба да направите е да ја пронајдете буквата што се разликува од другите.

За да ја решите оваа загатка што е можно полесно, фокусирајте се на горниот дел од илустрацијата.

Ако сè уште не можете да ја најдете буквата што е натрапникот во оваа илустрација, погледнете го решението подолу.

Се чини дека не беше толку тешко да се најде буквата „О“ во морето букви „Q“. Или беше?

Колку време ви требаше да ја забележите?