Еве како да аплицирате за работа во Германија

ИЗВОРВЕНЕРАС
|

Венерас, друштвото за посреднички и образовни услуги со локација во Скопје и Штип Ви нуди работни позиции за студенти и за лица со македонски и европски пасош.

На студентите им нудиме летна и зимска (која е во тек) едукациска работна пракса во Германија, која е во времетраење од 90 дена, oдносно 3 месеци.
Со искористување на поволностите на оваа програма, студентите ќе имаат можност одблизу да се запознаат со германската култура, да го совладаат јазикот, но секако и да се здобијат со финансиски средства кои им се потреби за нивните студии, а воедно тоа ќе биде од голема помош и за нивите родители.

Од особено значење е да напоменеме и дека сите студенти кои аплицираат до крајот на месец февраури, а Венерас не ги обезбеди навремено дозволите кои им се потребни во Германија, ќе се исплатат пенали од наша страна.

За лицата со македонски и европски пасош исто така нудиме работни позиции со и без познавање на германски јазик.

Се бараат работници во хигиенски сервис, возачи со Б и Ц категорија, работа во Бургеркинг, Мекдоналдс, КФЦ, работа на безниски пумпи.

Исто така Венерас има официјална соработка со германско адвокатско друштво.
Нашата работа во фирмата вклучува информативни разговори со заинтересираните лица, спроведување интервјуа, како и подготовка на целосна документација која им е потребна на апликантите за добивање привремен престој во земјата каде што аплицираат.

Оваа агенција успешно работи 6 години, а доказ за нашата работа се студентите кои неколку години по ред ги користат нашите услуги, но и лицата со МК и ЕУ пасош кои од година в година стануваат наши верни клиенти.
Како главни фактори кои ја движат оваа фирма се мотивацијата, посветеноста и љубовта кон сите услуги кои ги нудиме.

Нашата цел е професионален квалитет во услугите и програмите кои ги нудиме.

Имаме две филијали, едната е лоцирана во Скопје, во центарот на градот, а сите кои сакаат да не посетат се наоѓаме на улица Рајко Жинзифов број 30, а другата филијала е лоцирана во Штип на ул. Кирил и Методи број 54.

Повеќе информации за нашата компанија може да дознаете на овој линк http://els-agencymk.com.