Еве како да ја дознаете секоја шифра на Гугл

ИЗВОРСкопје24
|

Доколку сте единствената личност која го користи лаптопот или компјутерот, може да е случај да го пуштате пребарувачот да ги памети сите ваши лозинки. Доколку е така, веројатно повеќето шифри и сте ги заборавиле и никогаш не би можеле да влезете вов ашите налози од туѓи уреди.

Постои просто, а генијално решение за тоа – во полето каде ја пишувате шифрата, кликнете со десно копче на глувчето и изберете ја опцијата “inspect element”. Од долниот дел на екранот ќе ви се појави прозорец, а се што е потребно е зборот “password” го смените со зборот “text”,како што прикажува снимката. Ова важи како за вашите, така и за туѓите запомнети лозинки.

Немојте да ги барате туѓите лозинки затоа што тоа претставува кршење на приватноста.