ЕВН НАЈАВИ ИСКЛУЧУВАЊЕ ЗА ДЕНЕСКА И УТРЕ: Повеќе општини ќе останат без струја

loading...

Корисниците од населбата Усје, дел од корисниците лоцирани во околината на Агрометал и Партисервиси Лео, како и објектот на Мерцедес Бенз во Усје, општина Кисела Вода денеска од 8:30 па до 15:00 часот ќе бидат без електрична енергија.

Од 8:30 до 15:30 часот, без струја ќе останат и корисниците од улицата „12“ во село Горно Соње, од 9:00 до 14:00 часот, трговските објекти пред влез на езеро Треска во село Сарај, а од 9:00 до 15:00 часот, корисниците од улицата „Невеска“ бр.2 и бр.4 во општина Карпош.

Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи на град Скопје, причина за прекинот во снабдувањето со електрична енергија е изведувањето планирани технички зафати во дистрибутивната мрежа од страна на екипи на ЕВН Македонија АД.

Корисниците од улицата „Славејко Арсов“ во општина Центар утре од 8:30 до 10:30 часот ќе останат без напојување со електрична енергија.

Од 9:00 до 15:30 часот, без струја ќе бидат и корисниците од улицата „Дане Крапчев“ од број 20 до број 28, од улицата „Црвена Вода“ и од булевар „Партизански одреди“, лоцирани позади Неуромедика, како и од број 40 до број 46, во општина Центар.

Во периодот од 9:00 до 17:00 часот, без електрична енергија ќе бидат и корисниците од улицата „1“ во село Огњанци, како и на почетокот и на сред село, од 9:30 до 11:30 часот дел од корисниците од улицата „1“ во село Студеничани, од 10:00 до 13:00 часот корисниците од улицата „Црногорска“ од број 16 до број 32 во општина Ѓорче Петров, од 10:30 до 15:00 часот корисниците од улицата „Питу Гули“ во општина Центар, а од 10:30 до 15:30 часот, корисниците од улиците „Дренак“ и „Драга Стојановска“ во општина Кисела Вода.

Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи на град Скопје, причина за прекинот во снабдувањето со електрична енергија е изведувањето планирани технички зафати во дистрибутивната мрежа од страна на екипи на ЕВН Македонија АД.