Гевгелија очекува отворање на границaтa со Грција

ИЗВОРТелма
|

Гевгелија со нетрпение очекува отворање на границите со соседна Грција. Локалната економија претпре сериозен удар од па*демијата, особено што многу мали бизниси беа врзани со грчки муштерии.

Во последната година неколкукратно се зголеми и бројот на невработени, па општината вели дека е клучно да се отворат границите.

Сашо Поцков- градоначалник на о.Гевгелија

Поцков апелира да се почитуваат мерките и препораките за време на празниците, бидејќи конечно почна да опаѓа бројот на заболени во градот.

Пан*емијата во Гевгелија силно ги погоди рестораните, трговските дуќани, но и стоматолошките ординации, кои најголем дел од својот промет го правеа од грчки посетители.

Сузана Мицева