Го прославуваат и својот 145 роденден: Вака изгледа животниот стил на најздравиот народ на светот

Кон почетокот на 70-те години, „National Geographic“ објави серија написи за најдолговечните луѓе ширум светот. Хунзите од долината Хунза во северниот дел на Пакистан беше еден од тие народи – тие живеат и до 120 години, а некои од нив го прославиле и својот 145-ти роденден пред да го напуштат овој свет. Долината Хунза е … Продолжи со читање Го прославуваат и својот 145 роденден: Вака изгледа животниот стил на најздравиот народ на светот