Го соблече шалот и со него го покри уличното куче што се смрзнуваше на студот

ИЗВОРСкопје24
|

По излегување од кафулето Дујгма Елма, го виде бездомното куче како се тресе и не остана рамнодушна. Она што го направи го снимаше камерата за надгледување што се наоѓа покрај кафулето во турскиот град Зонгулдаки, а видеото се рашири низ социјалните мрежи.

Уличното кучето спиеше под една настрешница каде што најде засолниште од дождот, но таа не му обезбедуваше никаква заштита од студот. Гледајќи го кутрото животно, Дујгма без да размислува го симна својот шал и со него го покри кучето, за тоа да може барем малку да се стопли.

Köpek üşümez diyen olursa ağır konuşurum!Zonguldak 'ta mağazadan çıkan bir bayan, üşüyen köpeğimizi görüyor. Ne yapsam diye düşünürken boynundan çıkardığı şalı üzerine örtüyor. Insanlar yavaş yavaş bile olsa artık bilinçleniyorlar. Umutluyuz

Gepostet von Boran Karahan am Mittwoch, 2. Januar 2019