Годинава би славеле 45 години брак: Сопругата на Шабан кажа кој подарок и треба

ИЗВОРСкопје24
|

Прв пат после заминување на Шабан, Гордана Шаулиќ прв пат јавно проговори за празнината и болката кои останеле после се.

Оваа година би славеле 45 години брак. за тоа како прославувале годишнини и што и подарувал Шабан за важни датуми, Гоца вели:

Она што луѓето можеби не го знаат е дека тој беше многу внимателен, не само како сопруг и како татко, син, пријател, соработник. Секогаш се трудеше со подароци да ги израдува блиските луѓе, дури ни повод не му требаше. Затоа, тој онака тих и мирен каков што беше, отстрана секогаш набљудуваше што кој сака, во што гледа, за што зборува, и на основа на тоа заклучуваше кој што сака. Претпоставувам дека овие денови, ако беше тука, би ме следел, додека не сфати што ми треба и сигурно тоа би ми го подарил.

Сега единствен подарок кој од него ми треба е оној кој никој не може да ми го даде – рекла Гордана.