ХАОС НА СТРАЖА: забрана за движење на тешки товарни возила на повеќе патни правци поради снегот

|

Десетици камиони и автомобили се заглавени на планинскиот превој Стража поради непроодност на патот од силните снежни наноси.

Неисчистениот пат создаде редици возила во застој.

На видеата кои граѓани ги објавуваат на социјалните мрежи од превојот Стража се гледа дека патот е завеан во снег и возилата тешко се движат по него.