Хит видео од Водици: Во мал базен 20тина верници пет минути го бараа крстот

|

По светиот крст вчера се фрлаа верниците низ целата земја.

Празникот се одбележа во сите градови и села во Македонија, а крстот се фрлаше во реки, езера и па дури и во мали базени.

Едно интересно видео пристигнува од битолското село Кукуречани каде крстот буквално се бараше цели пет минути.

И ништо немаше да биде спорно, доколку базенот не беше толку мал што едвај ги собра сите дваесетина капачи кои повеќе од 5 минути не можеа да го најдат крстот.

Видеото можете да го погледнете со клик ТУКА.