Јас и Тифа не се сакаме: Ален Исламовиќ проговори за вечното ривалство, не ја крие нетрпеливоста кон колегата

|

Ален Исламовиќ наскоро ќе настапи во Сараево, за прв пат по 17 години, а во таа прилика проговори за врската со колегата од Бијело Дугме, Младен Војичиќ Тифа.

Имено, Ален не ја крие својата нетрпеливост кон Тифа и вели дека тие двајца се професионалци на сцената и дека немаат потреба приватно да се сакаат.

– Јас и Тифа немаме никаква врска. Ајде да дојдеме на работа, и да си ја завршиме работата секој на свој начин. Тоа е вистински професионализам. Мислите ли дека Кит Ричардс и Мик Џегер се сакаат? Воопшто не се сакаат, но секогаш се на сцена. Па дури и се гушкаат. Но, тие не се караат. Тоа е силата на Ролинг Стоунс – изјави Ален за босанските медиуми и додаде дека е еден од оние кои ја сакаат својата работа и уживаат во неа без разлика на меѓучовечките односи:

– Не сум тип кој зрачи со негативност, не доаѓам лут на работа. Ги имаш тие чувари што треба рано да одат на работа, па се пцујат по дома со ред бидејќи знаат дека треба да станат во три и да дојдат на работа во пет, знаат што ги чека. Јас не ја третирам работата така. На концертите доаѓам подготвен, одморен, сакам да ги забавувам луѓето и самиот да си поминувам, а не да правам проблеми.