Како најбогатиот човек на светот ја изградил компанијата “Amazon“?

ИЗВОРСкопје24
|

Џефри Престон Безос е еден од најбогатите луѓе на светот, претприемач во светот на технологијата и малопродажбата, експерт во компјутерските науки, филантроп, претседател на управниот одбор и извршен директор на “Amazon“, најголемата и најпозната онлајн компанија во светот.

Неговите работни интереси, исто така опфаќаат и воздушно-космички патувања и новинарство.

Тој е основач на “Blue Origin“, компанијата која е основана во 2000-та година, а во 2013-та година ја купил медицинската куќа “Washington Post“.

Тука има и многубројни помали инвестиции кои се водат под името “Bezos Expeditions“.

За тоа како изгледало да се изгради една империја со која токму тој управува, погледнете во видеото: