КАКОВ Е ВАШИОТ ПАЛЕЦ? Погледнете и откријте каков е вашиот карактер!

ИЗВОРСкопје24
|

Веројатно би биле изненадени од силната врска што постои помеѓу нашите карактерни црти и физичките карактеристики. Голем дел од физичките црти ни го предодредуваат карактерот. На пример, погледнете го палецот од вашата дланка. Каква е неговата форма ?

Тип A – Горната половина на палецот е поголема од вашата долна половина

Имате тенденција да постигнете многу. Имате голема желба за да се истакнете и постојано мислите на начини како да го постигнете тоа. Вие навистина сакате да успеете во животот и оваа желба понекогаш може да стане навистина интензивна. Овој тип на личност ве прави неверојатна особа.

Тип B – Долниот дел од палецот е поголем од горната половина

Вие сте многу мирна особа која секогаш е внимателна со останатите. Може да ви се верува и секогаш го остварувате тоа што сте го ветиле. Ги вреднувате малите работи во животот и можете да најдете радост во се околу вас. Не ги заборавате луѓето кои ви помогнале да успеете, а на другите им го давате признанието што го заслужуваат.

Тип C – И двете половина на палецот се со еднаква големина

Секогаш барате рамнотежа во животот. Сакате кога вашиот свет е во хармонија и лесно го наоѓате доброто во другите. Доколку наидете на неуспех во животот вие лесно ќе најдете начин да се вратите повторно на правиот пат. Вашиот живот е базиран врз основа на физичка и емоционална хармонија.

Тип D – Вашиот палец е флексибилен

Флексибилниот палец значи дека сте флексибилни и како личност. Секогаш се прилагодувате кога животот ви ги менува плановите и имате многу отворен ум. Не многу луѓе го поседуваат овој редок квалитет и затоа максимално го искористувате.

Тип E – Вашиот палец е нефлексибилен

Имате доминантна и малку твроглава личност. Кога сакате да направите нешто ќе го направите истото без оглед на се. Вие сте многу доверлива и лојална личност со извонреден карактер што сите околку вас го обожаваат.