Казни за непристојно облечени туристи до 500 евра во Италија

|

Туристите кои планираат одмор во Италија и посета на некои од познатите атракции како Пантеон, базиликата Свети Петар или Дуомо ќе треба да бидат соодветно облечени или можат да платат казна од 500 евра.

Иако многумина ги посетуваат поради нивната неверојатна историја и убавина, треба да се има на ум дека тие се религиозни места, а постојат строги правила во однос на облеката и покривањето.

Сепак, помалите и несуштински верски заедници во Италија почнаа да поставуваат слични барања.

Одредени заедници во Италија, исто така, неодамна воведоа строги кодекси на облекување кога шетаат низ градот.

Липари, најголемиот од Еолските острови во Сицилија, има слично правило.

Од 2013 година, носењето костими за капење или апостолки надвор од плажа се казнува до 500 евра.