Ќе дојде ли конечно пролетта – временска прогноза за месец март

ИЗВОРСкопје24
|

Уште неколку дена и ќе се збогуваме со најкраткиот месец во годината и полека ќе зачекориме во месец март, па сме чекор поблиску и календарски до пролетта.

Март знае да биде променлив. Ако еден ден има сонце, наредниот може да има дури и снег. Не за џабе старите рекле Марта со триста ума.

Месецот ќе го започнеме сончево, понатаму ќе имаме доста променливо време. Еве ја деталната временска прогноза за цел месец според АccuWeather.