Ќе успеете ли да ја решите: Поради оваа загатка многу луѓе ги заболе глава (ФОТО)

ИЗВОРСкопје24
|

Една логичка задача стави на мака голем број на луѓе кои се обидоа да ја решат. Навидум е многу лесна, но тоа ќе го сфатите дури откако ќе дојдете до одговорот. Поврзана е со кофи и парички.

Имате две кофи со вода. Во првата температурата на водата е 25 степени Целзиусови, во другата 25 степени Фаренхајтови. Се ставаат парички во двете кофи, истовремено, од иста висина. Прашањето е: Која паричка прва ќе падне на дното од кофата?

Одговорот е подолу. Не го гледајте пред да се обидете сами да дојдете до него.
.
.

Одговорот е во првата кофа.