Киндл верзијата на романот „Анатомија на бумбарот“ од Марковски на водечка позиција во категоријата Источноевропска литература на Амазон

ИЗВОРСкопје24
|

Романот „Анатомија на бумбарот“ (анг. The Bumblebee Anatomy) од македонскиот писател Стефан Марковски неделава се искачи на првата позиција во категоријата Источноевропска литература во „Киндл“ продавницата на најголемата е-платформа за продажба на книги, Амазон.

Објавата на романот е на англиски јазик во рамки на програмата за независно издаваштво Kindle Direct Publishing, а покрај Киндл верзија вклучува и печатена верзија.

Преводот на англиски јазик беше реализиран од страна на авторот, а лектурата е дело на Марија Петковска. Романот на Марковски сеуште  не е објавен на македонски јазик.