Kонечно и кај нас: Евтина куќа која се гради за еден ден

ИЗВОРскопје24
|

Изградба на куќа за само еден ден е сон за секој човек.

Овој сон во денешно време може веднаш да се оствари, бидејќи таквата технологија веќе е измислена и со години се применува во Канада, САД и Русија. Во суштина станува збор за градежни панели кои веќе имаат вградена изолација, димензиите се прават по нарачка и се склопуваат за еден ден.

Материјалот е доста евтин, бидејќи во конструкцијата има и стиропор, па не се работи дополнителна изолација.

Плочите се состојат од изолационен материјал во сендвич помеѓу две цврсти облоги, а во изградбата меѓусебно се поврзуваат со дрвени греди.

Цената се движи околу 190 евра по квадрат, тоа значи дека за 10.000 евра може да се направи куќа од 50 квадрати.

Бидејќи нема бетонски работи, како ни спори валкани работи, куќата се составува буквално за еден ден.

Во продолжение погледнете го видеото: